Meyan kökü şerbeti ile daha rahat oruç tutun
Editör: Zeliha Mangırcıoğlu

Beslenme uzmanları, ramazanda oruç tutarken yaşanan gastrit, reflü, şişkinlik, hazımsızlık, gaz gibi sindirim şikâyetleri için meyan kökü tüketmeyi tavsiye ediyorlar.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Meyan kökünün yüzyıllardır mide ve solunum problemlerinin tedavisinde kullanılan şifalı bir bitki olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Serap Güzel “Meyan kökü bitkisi gastrit ve ülserde iltihaplanmayı azaltır ve asit düzenleyici yerine kullanılabildiği için oruç sonrası geç saatte iftar yapmanın ve gece sahurda yemekten sonra yatmanın yol açacağı mide şikâyetlerini önler. Meyan kökünün diğer önemli bir etkisi harareti ve susuzluğu gidermesidir. Meyan kökü, şerbet ve çay olarak da tüketilebilir” dedi.