Mesir macununun faydaları nelerdir, ne kadar yenmeli?

Düzenleyen:
Mesir macununun faydaları nelerdir, ne kadar yenmeli?

SAĞLIK Haberleri

41 türlü baharat ve birçok şifalı otun karışımı ile elde edilen mesir macununun faydaları saymakla bitmiyor. Mesir macunu; kanı temizliyor, eklem ağrılarını azaltıyor, vücuda enerji veriyor.

Mesir macunu, Anadolu’nun en eski tarihi kentlerinden biri olan Şehzadeler Şehri Manisa’da kullanılmaya başlanmış ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak Yavuz Sultan Selim’in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin en ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanılmıştır. İşte, o günden bugüne kadar kullanılagelen mesir macununun faydaları…

MESİR MACUNU NEYE İYİ GELİR?

Kış aylarında düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini destekler; soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

Sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde etkili iyileşme sağlar.

İdrar yollarında oluşan problemleri kısa süre içerisinde giderir.

İçeriğinde bulunan baharatlar sayesinde öksürüğü kısa sürede keser, aynı zamanda balgam söktürücü etki de gösterir.

Tok tutma özelliği vardır, kilo vermek isteyenler diyetlerinde ölçüyü kaçırmamak şartıyla tüketebilir.

Eklem ağrılarına ve romatizmaya iyi gelir. Ağrı kesici özelliği sayesinde günlük yaşam konforunu arttırır.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olur. İçerisinde bulunan baharatlar bağırsakların iyi çalışmasında etkilidir.

Yüksek enerji kaynağıdır, vücutta yorgunluk ve halsizliğin giderilmesine destek olur.

Mesir macununun faydaları nelerdir, ne kadar yenmeli?Manisa'da her yıl Mesir Macunu Festivali düzenlenir. Merkez Efendi'nin Ayşe Hafsa Sultan'ı mesir macunuyla iyileştirmesi canlandırılır, halk oyunları oynanır, halka mesir macunu dağıtılır.

MESİR MACUNUNDA HANGİ BAHARATLAR BULUNUR?

Mesir macununun içeriğinde birçok farklı baharat bulunur. Yapımında genellikle zencefil, kişniş, limon ve portakal kabuğu, tarçın, karanfil, kimyon, çörek otu, vanilya, bal, çam sakızı, limon tuzu, kakule gibi ürünler kullanılır.

MESİR MACUNU NE KADAR YENMELİ?

Mesir macununun düzenli tüketilmesi vücuda fayda sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa bir tatlı kaşığı mesir macunu yemek uygun olacaktır. Mesir macununu aç karınla yemeli, tükettikten sonra 15-20 dakika kadar bir şey yenmemelidir.

MESİR MACUNU NASIL SAKLANIR?

Mesir macununun kısa süre içerisinde bozulmasını isteyemiyorsanız cam kavanozda muhafaza etmeli, serin bir yerde tutmalısınız. Mesir macununun bulunduğu kavanozun ağzını sıkıca kapatmalı, güneş ışığı olmayan ve kuru bir alanda saklamalısınız.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...