Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı: Letonya’da ilk vaka görüldü

Düzenleyen:
Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı: Letonya’da ilk vaka görüldü

SAĞLIK Haberleri

Daha önce 30 ülkede tespit edilen maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı. Dünya genelinde yayılmaya devam eden virüs son olarak Letonya'da 1 kişide tespit edildi.

Dünyanın tedirginlikle takip ettiği maymun çiçeği virüsü vakaları yayılmaya devam ediyor. Yakın zamanda Afrika’dan çıkarak diğer ülkelere hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsüne son olarak Letonya’da rastlandı.

HASTALIĞI YURT DIŞINDAN KAPMIŞ

Letonya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkede 1 kişide maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini duyurdu. Merkez, hastanın 50 yaşında olduğunu ve yurtdışına gittiği sırada enfekte olduğunu belirtti.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNDEN İLK ÖLÜM

Geçtiğimiz Pazartesi günü Nijerya'da maymun çiçeği nedeniyle ilk ölüm gerçekleşmişti. Hayatını kaybeden kişinin gözlem altında tutulan 40 yaşındaki bir hasta olduğu duyuruldu.

Birleşik Krallık'ta tespit edilen maymun çiçeği vakalarından birinin, 4 Mayıs'ta Nijerya'dan dönen bir vatandaşta görülmesinin ardından Nijerya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Dr. Ifedayo Adetifa, İngiliz vatandaşının Nijerya'da hastalığa yakalandığını gösteren hiçbir kanıtın bulunmadığını ve ülkenin bir maymun çiçeği salgınına yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...