Maskeler çıktıktan sonra hem estetiğe talep hem de merdiven altı patladı

Düzenleyen:
Maskeler çıktıktan sonra hem estetiğe talep hem de merdiven altı patladı

SAĞLIK Haberleri

Pandemi sonrası estetiğe talep arttı, uzmanlar “merdiven altı estetik” uyarısında bulundu. Geçtiğimiz iki yıl boyunca pandemi yüzünden insanların estetik girişimleri ertelediğini söyleyen TÜMYÜZDER Başkanı Dr. Orhan Alan, “Maske taktıkları için yüzleri görünmüyordu. Öte yandan ölüm kaygısı ve hastalanma kaygısı, insanların psikolojisini bozulmuştu. Şimdi Covid etkisini kaybettikten sonra bu insanlar çiçek gibi açtı. O yüzden ciddi anlamda estetik uygulamalarda, estetik taleplerde patlama var. Estetiğe talep artarken merdiven uygulamalar da arttı. Uygulama yaptıracak kişileri maliyeti düşünerek ehliyetsiz kişilerin kapısını çalmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

TÜMYÜZDER’in kulak burun boğaz hekimleri tarafından kurulan bir dernek olduğunu anlatan Dr. Alan,  “Çünkü yüz bölgesi uygulamalarının daha iyi, daha iyi yetişmiş ve daha bilgili ellerde yapılmasını istiyoruz. Merdiven altı uygulamalara karşıyız. Halkımızın sağlığını merdiven altında bozulmasını istemiyoruz. O yüzden bu işle ilgili uzman doktorların veya bu işle ilgili yetişmiş sertifika almış hekimlerin bu işi yapmasından yanayız” diye konuştu.

Maskeler çıktıktan sonra hem estetiğe talep hem de merdiven altı patladı

GENÇLİK VE GÜZELLİĞİN KONGRESİ İSTANBUL’DA YAPILDI

İstanbul’da TÜMYÜZDER (Tüm Yüz Derneği) tarafından yüz, baş ve boyun bölgesinin gençleştirilmesi, daha güzel ve sağlıklı görünmesi ve bu işlerin iyi eğitim almış hekimlerce yapılması, merdiven altının önlenip, halk sağlığının korunması amacıyla ‘Full Face Congress’ isimli kongre düzenlendi. Uzman hekimler, 500 kişinin katılım sağladığı kongrede bilgi ve tecrübelerini aktardı.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...