Kuzey bebek kalp bekliyor

Kuzey bebek kalp bekliyor

SAĞLIK Haberleri

Geçmeyen soğuk algınlığı şikâyeti ile hastaneye götürülen Kuzey bebeğin kalp damarlarının doğuştan ters olduğu anlaşıldı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dünyada 300 bin doğumda bir görülen, nadir kalp hastalığı ile mücadele eden Kuzey bebek, hayata tutunmak için kalp bekliyor. Bankacılık yapan İzmirli Dilşen- Ramazan Çil çifti, 1 Şubat 2018’de dünyaya gelen oğulları Kuzey’i, yaklaşık 3 hafta önce, soğuk algınlığı şikâyetiyle Ege Üniversitesi Hastanesine götürdü. Yapılan tetkiklerde, her sağlıklı bebek gibi doğan Kuzey’de, dünyada 300 bin doğumda bir görülen, nadir kalp hastalığı ALCAPA sendromu olduğu belirlendi. Çil ailesine, minik Kuzey’in yaşaması için kalp nakline ihtiyacı olduğu söylendi. Şu anda makineye bağlı olarak yaşayan Kuzey’in vaktinin çok kısıtlı olduğunu söyleyen anne Dilşen Çil “Direnmek için çok zamanı yok. Pıhtılaşma, beyin kanaması ve daha büyük riskler var.  Organ bulunmazsa  Kuzey, her an ölebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...