Kuru yemiş alerjisi son 20 yılda iki kat arttı

Düzenleyen:
Kuru yemiş alerjisi son 20 yılda iki kat arttı

SAĞLIK Haberleri

Kuru yemiş alerjisinin son yılda 20 kat arttığını belirten Prof. Dr. Şekerel, bunun en önemli sebeplerinden birinin sezaryen doğumlar olduğunu ifade etti.

Ziyneti KOCABIYIK

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve Astım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, son yirmi yılda besin alerjisi ve kuru yemiş alerjilerinin görülme sıklığının iki kat arttığını söyledi.

Bunun en önemli sebeplerinden birinin sezaryen doğumlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şekerel “Araştırmalar, besin alerjisi gelişiminde ailesel özellikler yanında sezaryen doğumların, bebek beslenmesinde anne sütü kullanımı azalmasının, aşırı hijyenik yaşama çabasının, fazla antibiyotik kullanılmasının, batı tipi yaşam biçiminin tercih edilmesin ve bebeklerde ek beslenmenin geciktirilmesinin artışa yol açtığını gösterdi. En çok alerji yapan kuru yemiş ise fındık” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...