Koronayı da atlatmayı başardı

Koronayı da atlatmayı başardı

SAĞLIK Haberleri

Bağışıklık yetmezliği sendromu sebebiyle 17 aylıkken ilik nakledilen dört yaşındaki Nefes Çağan, mayıs ayında Covid-19’a yakalandı. Ateşinin yükselmesi üzerine Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde test yapılan Çağan’a yeni tip koronavirüs teşhisi kondu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Evinde karantina altına alınan küçük çocuk, karantina süresi sonundaki testlerin negatif çıkmasıyla bu hastalığı da atlatmayı başardı. Çağan Nefes Dumanlı'ya kök hücre nakli yapan hekimlerden Ege Üniversitesi Kök Hücre Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Aksoylar, yapılan nakille çocuğun bağışıklık sisteminin düzeldiğini belirterek “Eğer Covid-19 hastalığını kök hücre nakli olmadan yaşasaydı belki çocuğumuz şimdi hayatta olmayabilirdi. Bağışıklık sistemi iyi çalıştığı için Çağan Nefes bu süreci iyi bir şekilde atlatarak sağlığına kavuştu. Aslında o diğer tüm nakil olan çocuklarımıza umut oldu" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...