Koronavirüsün kökeni hakkında yeni teori: Ne hayvanlar ne de laboratuvar sızıntısı...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Koronavirüsün kökeni hakkında yeni teori: Ne hayvanlar ne de laboratuvar sızıntısı...

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsün kökenine dair yürütülen tartışmalara bir yenisi daha eklendi. ABD'li otoriteler Covid-19'un kökeninin 'laboratuvar' olarak olduğunu iddia ederken, Çinli bir bilim insanı ise asıl kaynağın insanlar olabileceğini söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 2019 yılının sonunda Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün kaynağı hakkında her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Amerikalı ve Avrupalı bilim adamlarının ardından, yeni bir iddia da Çin tarafından geldi.

'İNSAN KAYNAKLI OLABİLİR' İDDİASI

Pekin Kimya Teknolojisi Üniversitesi'nden Tong Yigang, koronavirüsün ortaya çıktığı yer olarak görülen Çin'in Vuhan kentinde bulunan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan viral örnekler alındığını ve bu örneklerin genetik diziliminin koronavirüsle enfekte olan hastalarınki ile 'neredeyse aynı' olduğunu belirtti. Tong, elde edilen bu verilerin Covid-19'un insan kaynaklı olabileceğini gösterdiğini söyledi.

NTV'nin haberine göre; Çin Devlet Konseyi tarafından virüsün kökenine ilişkin araştırmalarla ilgili düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Tong, Ocak 2020 ile Mart 2020 arasında 1.300'den fazla çevresel ve dondurulmuş hayvan örneği alındığını belirtti. Tong, ayrıca, rakunların Covid-19 virüsünün kaynağı olduğunu öne süren son çalışmaları desteklemek için henüz yeterli kanıt bulunmadığını ifade etti.

"KÜRESEL İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI"

Aynı etkinlikte konuşan Çinli Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) araştırmacısı Zhou Lei ise, Covid-19'un ilk keşfedildiği yerin virüsün ortaya çıktığı yer olmayabileceğini söyleyerek virüsün kökenini bulmak için küresel işbirliği yapılması gerektiğini belirtti.

Diğer taraftan Çin, geçmişte virüsün kökenine ilişkin uluslararası araştırmaları engellediği gerekçesiyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Bu haftanın başlarında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), salgının başlangıcıyla ilgili olarak Çin'den hala önemli veriler alamadığını açıklamıştı. Ancak Çin, DSÖ ile şeffaf ve işbirliği içinde olduğunu defalarca dile getirdi.(NTV)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...