Koronavirüste son durum belli oldu: İbre kritik seviyeye yaklaştı

Düzenleyen:
Koronavirüste son durum belli oldu: İbre kritik seviyeye yaklaştı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük koronavirüs verilerine göre; Türkiye'de son 24 saatte 346 bin 642 Covid-19 testi yapıldı, 21 bin 624 kişinin testi pozitif çıktı, 189 kişi ise hayatını kaybetti.

Koronavirüste 24 saatlik güncel veri haritası açıklandı. Buna göre vaka durumunun ülkede, kritik eşik olan 20 bin sınırına yaklaştığı görüldü. Aşı uygulamalarının ülke genelinde vatandaşların duyarlılığı ile artmasıyla, vaka durumunun tehlikeli seviyelerden düşmesi bekleniyor.

Koronavirüste son durum belli oldu: İbre kritik seviyeye yaklaştı

189 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 14 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre, 21 bin 624 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 189 oldu. Bir günde toplam 346 bin 642 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 20 bin 550 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,95 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,94 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 118 milyon 367 bin 35 ’e yükseldi.

İLLERE GÖRE AŞILAMA ORANLARI
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırklareli Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

"AŞILANMANIN ARTMASINA, KARARSIZLIĞIN AŞILMASINA YARDIMCI OLUN"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı: Bu 9 ildeki aşılanma oranını yükseltmek için aşı olan herkesten ikna desteği istiyoruz. Aşıyı teşvik amacıyla tanıdıklarınızla irtibata geçin. Aşılanmanın artmasına, kararsızlığın aşılmasına yardımcı olun” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...