Kışın aşırı terleme problemine dikkat! Kanserin habercisi olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Aşırı terlemenin sosyal hayatı ve psikolojiyi olumsuz etkilediğine dair uyarılarda bulunan Dr. Dündar Güngör, "Stres ve kaygı durumlarında fizyolojik terleme yaşanabilir. Ancak soğuk terleme, kalp krizi gibi durumlar, kanser hastalıkları veya kan şekeri düşmesi gibi durumlarda da patolojik terleme meydana gelebilir" dedi.

Sosyal hayatı ve psikolojiyi olumsuz etkileyen aşırı terleme konusunda uyarılarda bulunan Dr. Dündar Güngör, terlemenin vücut ısısını düşürdüğü için üşümeye ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonu ile akciğer enfeksiyonu riskini artırabileceğini belirtti.

"PATALOJİK TERLEME OLABİLİR" 

Dâhiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, aşırı terlemenin hastalık belirtisi olabileceğini ifade ederek, "Terleme fizyolojik bir olaydır. Vücut ısısını düşürerek bir mekanizma sağlar. Ancak aşırı terleme durumları patolojik olarak kabul edilebilir. Stres ve kaygı durumlarında fizyolojik terleme yaşanabilir. Ancak soğuk terleme gibi kalp krizi gibi durumlar patolojik terlemeye neden olabilir. Kanser hastalıkları veya kan şekeri düşmesi gibi durumlarda da patolojik terleme meydana gelebilir" açıklamasında bulundu.

"AKCİĞER ENFEKSİYONU RİSKİNİ ARTIRABİLİR"

Dr. Güngör, terlemenin sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini vurgulayarak, "Enfeksiyonlara bağlı olarak ateş yükselmesi veya zehirlenmeler, terleme durumuna neden olabilir. Kış aylarında sıkı giyinme alışkanlığı, aşırı terlemeye yol açabilir. Terleme, vücut ısısını düşürdüğü için üşüme riskini artırabilir ve buna bağlı olarak solunum yolu enfeksiyonu ile akciğer enfeksiyonu riskini artırabilir. Önerimiz, kış aylarında giyimimize dikkat etmek ve hava şartlarına uygun şekilde giyinmek, sağlıklı bir yaşam için önemlidir" dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...