Kış kilolarının sebebi D vitamini eksikliği

Kış kilolarının sebebi D vitamini eksikliği

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar, kış mevsiminde depresyon, D vitamini eksikliği ve günlerin kısa olmasının vücudun kilo almasına yol açtığını söylüyor.

D vitamini eksikliğinin kışın kilo alımında etkili olduğunu ifade eden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.Oğuz Kaan Ünal,"Bazı çalışmalarda obez ve metabolik sendromlu kişilerde D vitamin eksikliğinin tespit edilmesi, kas ve kemik sağlığımızda temel bir rolü olan bu vitaminin yağ metabolizmasında da rolü olabileceğini ortaya koyuyor. Kışın güneş ışığının daha zayıf olması, dışarıya daha az çıkma eğilimi ve soğuktan korunmak için kalın giysiler giyiyor olmamız D vitamini eksikliğini tetikleyerek kilo almamıza neden oluyor. Günlerin kısa olması yeme düzeninin bozularak öğünlerin atlanmasına yol açabiliyor. Soğuk havalarda egzersiz yapma isteğinin sıcak ortamlarda oturma ve televizyon seyrederek bir şeyler atıştırmaya dönüşmesi de kiloyu artırıyor" dedi.
SEBEP SEROTONİN AZLIĞI
Güneş ışınından uzak kalındığı için mutluluk hormonu olan serotonin az salgılanıyor. Bu da yatkın kişilerde depresyona sebep oluyor.
Ziyneti Kocabıyık- TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...