Kerim'in hayatta kalma mücadelesi kitap oldu

Düzenleyen:
Kerim'in hayatta kalma mücadelesi kitap oldu

SAĞLIK Haberleri

Çorum'da yaşayan Orhan Dağdelen, 30 haftalıkken dünyaya gelen ve kuvözde 71 gün geçiren bebeğinin ilk 18 ayda yaşadığı zorlukları bir kitapta topladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çorum’da yaşayan sınıf öğretmeni Orhan ve Aylin Dağdelen çiftinin bebekleri gebelik zehirlenmesi sebebiyle 30 haftalık dünyaya geldi. 950 gram ağırlığında ve 35 santimetre boyundaki Kerim bebeğin hayat mücadelesi o an başladı.

İki ay boyunca bebeklerini kucaklarına alamayan Dağdelen ailesinin mücadelesi Kerim kuvözden çıktıktan sonra da devam etti. Anne Aylin Dağdelen yaşadıkları süreci günlüğünde kaleme alırken baba Orhan Dağdelen de prematüre bebek sahibi ebeveynlere yol göstermek için eşi ve kendi tecrübelerini “Minik Savaşçı Bir Prematürenin Güncesi” adını verdiği kitapta topladı.

Kerim’in 71 gün kuvözde kaldığını anlatan Orhan Dağdelen, bebek yoğun bakımdaki anne babaların çaresizliğini görünce kitap yazmaya karar verdiğini “Hikâyemizi anlatırken diğer ailelere de yol gösterici olmak istedik” dedi.

Kerim'in hayatta kalma mücadelesi kitap oldu

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...