Kendinizi kandırmayın: Bronzlaşmak sağlıklı olmaz

Düzenleyen:
Kendinizi kandırmayın: Bronzlaşmak sağlıklı olmaz

SAĞLIK Haberleri

'Sağlıklı bronzlaşma' teriminin gerçeği yansıtmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz, “Bronzlaşma tutkusu ciltte kırışıklık, çil, güneş lekeleri, deri yaşlanması ve deri kanserlerine sebep olabilir” dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

Bronzlaşmanın, estetik açıdan tercih edilse de gerçekte derinin hasar görmesi sonucu oluşan kendini koruma mekanizması olduğunu söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz “Yoğun olarak güneşin UVB ışınlarına maruz kalmak birinci derece yanıklar sonucu deride kızarıklık, ağrı ve ödem oluşturur. Daha uzun süreli hasarlarda ise içi su dolu kabarcıkların oluşmasıyla cilt yanığı, ikinci dereceye dönüşür.  Bronzlaşma ise cildin güneş yanığı sebebiyle oluşan hasarı onarma çabasının sonucudur. Bu nedenle günümüzde sık kullanılan ‘sağlıklı bronzlaşma’ teriminin bir gerçekliği yoktur. Bronzlaşma tutkusu ciltte kırışıklık, çil, güneş lekeleri, deri yaşlanması ve deri kanserlerine sebep olabilir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...