Kendi geliştirdiği ses inceltme tekniğini dünyaya tanıttı

Kendi geliştirdiği ses inceltme tekniğini dünyaya tanıttı

SAĞLIK Haberleri

Çeşitli nedenlerle sesinden memnun olmayanların başvurduğu yöntem “Ses estetiği” alanında önemli çalışmalar yapan Liv Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Birkent kendi geliştirdiği ses inceltme yöntemi olan “Germe Glottoplasti” tekniğini dünyaya tanıttı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Prof. Dr. Birkent ünyaca ünlü cerrahların takip ettiği toplantıda geliştirdiği tekniği şöyle anlattı: “Germe Glottoplasti” ses inceltme için keşfettiğim yeni bir cerrahi teknik. Daha yüksek bir perde elde etmek için ses tellerinin gerginliğini aynı anda kısaltıyor ve artırıyor. Ses tellerinde dikiş olmadığı için bu teknik daha kısa iyileşme süresi ile daha iyi ses sonuçları vadediyor. Operasyon genel anestezi ile boyunda küçük bir kesi açılarak yapılıyor ve yaklaşık 1 saat sürüyor. Daha önce ses inceltme ameliyatı olmuş ve sonuçtan memnun kalmamış kişiler için de uygun bir revizyon yöntemi oluyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...