Kayıtlara göre yüzlerce kadın hala hamile olarak görünüyor

/ Kaynak: İHA
Kayıtlara göre yüzlerce kadın hala hamile olarak görünüyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Kayıtlara geçen gerçek şu ki, doğum yapmış ancak kağıt üzerinde hala hamile görünen yüzlerce kadının 300 günden fazla bir zamandır gebe olarak görünüyor.

Bu durumun yetkililerce farkedilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı yetkilileri 81 ile uyarı yazısı gönderdi. 81 ilin halk sağlığı müdürlüklerine gönderilen bu uyarı yazısında aile hekimlerinin 300 günü aşan gebelikleri sonlandırmaları gerektiği belirtildi .Sağlık.NET'e gönderilen verilerin incelenmesi sırasında 300 günü aşan ve sonlandırılması yapılmayan gebelikler bulunduğunun tespit edildiği kaydedilen uyarı yazısında şunlar belirtildi: "Süresi geçtiği halde devam eden gebeliklerin geçmişe yönelik olarak sonlandırılabilmesi için iş kuralı değiştirilmiş ve sisteme yansıtılmıştır. Bahse konu sonlandırılmamış gebelikler listesi karar destek sistemi Halk Sağlığı Denetim Raporları menüsü altında yayınlanmıştır. Aile Hekimleri 300 günü aşan sonlandırılmamış gebelikleri USVS kuralları doğrultusunda sonlandırmalarını rica ederiz." Bu türr olayların sık görülmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı nbsp; denetimleri arttıracağını belirtti.


SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...