Kavunu sofradan eksik etmeyin

Kavunu sofradan eksik etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Hem yaz mevsiminin hem de sofraların vazgeçilmez meyvelerinden olan kavunun faydası çok, zararı yok...

Kavun, bol miktarda su barındırmasının yanı sıra ayrıca A ve C vitamini yönünden de zengin bir besin... Ancak kavunun kabuklarının ve çekirdeklerinin atılmaması gerekiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri dergisinde kavunun faydaları şu şekilde sıralandı: * Kavun yemeklerden önce yenirse hazımsızlığı önler. * İdrar söktürücü özelliği olduğu için idrar yolu hastalıklarından şikâyetçi olanlara bol bol kavun yemeleri tavsiye edilir. * Karaciğer hastalıklarına kavun çekirdeği kaynatılıp suyunun içilmesi çok faydalıdır. * Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. * Yanıklara kavun konursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır. nbsp;Ebru Karatosun / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...