Kavunu sofradan eksik etmeyin
SAĞLIK Haberleri
Hem yaz mevsiminin hem de sofraların vazgeçilmez meyvelerinden olan kavunun faydası çok, zararı yok...
Kavun, bol miktarda su barındırmasının yanı sıra ayrıca A ve C vitamini yönünden de zengin bir besin... Ancak kavunun kabuklarının ve çekirdeklerinin atılmaması gerekiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri dergisinde kavunun faydaları şu şekilde sıralandı: * Kavun yemeklerden önce yenirse hazımsızlığı önler. * İdrar söktürücü özelliği olduğu için idrar yolu hastalıklarından şikâyetçi olanlara bol bol kavun yemeleri tavsiye edilir. * Karaciğer hastalıklarına kavun çekirdeği kaynatılıp suyunun içilmesi çok faydalıdır. * Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. * Yanıklara kavun konursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır. nbsp;Ebru Karatosun / TÜRKİYE GAZETESİ