Karpuzu kahvaltıda tercih edin

- Güncelleme:
Karpuzu kahvaltıda tercih edin

SAĞLIK Haberleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Ertaş Sefer, yaz aylarının baş tacı karpuz için diyabetli hastaları uyardı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Su içeriği yüzde 92 olan karpuzun aynı zamana likopen ve diğer zengin antioksidan bileşiklerini de içerdiğini anlatan Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Ertaş Sefer, bilhassa diyabetli kişilerin bu ürünü tüketirken dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Sefer “Özellikle diyabetik kişilerde ya da kan şekeri düzeni bozuk olan hastalarda karpuzun tüketiminin sınırlı olması gerekir. Hipoglisemi riski olan hastalarda acıkıldığında hem kan şekerini yükseltmek hem de serinlemek için su oranı yüksek olan karpuz gibi meyvelerin tüketilmesi kan şekeri dengesini bozabilir. Karpuzun en güvenli tüketimi kahvaltıyla beraber bir dilim şeklindedir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...