Karda yürürken bunlara dikkat! Elinizi cebinize sokmayın

Karda yürürken bunlara dikkat! Elinizi cebinize sokmayın

SAĞLIK Haberleri

Kar yağışı ile birlikte düşme ve kırık vakaları artarken acil servis uzmanı Dr. Mediha Doğanay, karlı ve buzlu havada yürürken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Karlı havalarda kırık vakalarının arttığını söyleyen acil servis uzmanı Dr. Mediha Doğanay, karlı ve buzlu havada yürürken dikkat edilmesi gereken kuralları sıraladı:

> Adımlarınız küçük olsun: Adımların geniş olması buzda kayma riskini artırıyor. Dolayısıyla kırık oluşumunu önlemek için mümkün olduğu kadar küçük adımlarla ve yola bakarak yürümeye özen gösterin.

> Güvenli ayakkabı tercih edin: Kaygan zemine uygun materyalden yapılmış ayakkabıları tercih edin. Ayakkabınızın altının kaymaz dokulu, tırtıklı ve lastik olması kayıp düşme riskini azaltır.

> Elleriniz cebinizde olmasın: Soğuk havalarda üşümemek için çoğumuz ellerimizi ceplerimize sokarak yürüyoruz. Ancak dengemizi sağlamamız için ellerimize ihtiyacımız var. Üstelik düşme sırasında çok daha ciddi yaralanmaların önüne geçmek için de ellerin serbest olması çok önemli.

> Sırt çantası kullanın: Ağırlık ellerde olduğunda dengemizi sağlamakta güçlük çekeriz. Bu sebeple yürürken denge sağlamak için el çantası yerine sırt çantası kullanın. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...