Kansere soğuk tedavi! Hücreleri 'üşüterek' yok ettiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kansere soğuk tedavi! Hücreleri 'üşüterek' yok ettiler

Sağlık Haberleri

İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nden araştırmacılar, soğuğa maruz kalmanın farelerde ve insanlarda kanserli hücrelerin büyümesini engelleyebileceğini öne sürdü. Çalışma raporunda fareler üzerinde yapılan deneyler anlatıldı ve "Tümör taşıyan farelerin soğuğa maruz kalması, tümör türlerinin büyüme oranlarını önemli ölçüde engelledi" denildi.

OSMAN SAĞIRLI'NIN HABERİ

İsveç Karolinska Enstitüsü uzmanları soğuğun kanser hücrelerinin büyümesini engellediğini açıkladı. İngiliz bilim dergisi Nature’da yayınlanan araştırmaya göre 20 gün boyunca sürekli çok düşük sıcaklıklara, ancak donma noktasının üzerinde ısıya maruz kalan kanserli hücrelere sahip kemirgenlerin kahverengi yağ dokularında bir aktivasyon belirlediler. Araştırmacılar hücrelerin enerjiyi depolamak yerine yaktığını ve tümörlerin küçüldüğünü tespit etti. Araştırmada “Tümör taşıyan farelerin soğuğa maruz kalması da bu tümör türlerinin büyüme oranlarını önemli ölçüde engelledi” dendi.

BEŞ FARKLI KANSERLİ HÜCREYLE TEST

Uzman Yihai Cao liderliğindeki ekip, soğuk terapinin sonuçlarını test etmek için bir grup fareye beş farklı kanserli hücre yerleştirdi. Kemirgenlerden bazıları daha sonra 20 gün boyunca sürekli olarak 4°C’ye maruz bırakıldı, çalışma sonunda tümör büyümesinin durduğu ve beş farklı kanserli hücreye sahip farelerin iyileştiği görüldü.

Daha sonra deneyin ikinci bölümünde, araştırmacılar altı sağlıklı insandan oluşan bir grubu iki hafta boyunca 2 ila 6 saat boyunca yine düşük ısıya maruz bıraktı. Buldukları şey farelere benziyordu. Araştırmacılar, düşük sıcaklıklara maruz kalmanın, kahverengi yağ hücrelerini, kanser hücrelerinin baskın enerji kaynağı olan glikozu yakmaya teşvik ettiğini bulduklarını açıkladı.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...