Kanser ilacı yaşlanmayı da önlüyormuş!

Düzenleyen:
Kanser ilacı yaşlanmayı da önlüyormuş!

SAĞLIK Haberleri

Kanser ilacı olarak kullanılan 'rapamisin'in yaşlanma etkilerini önlenmede oldukça etkili olduğu ortaya çıktı.

Mehmet Emin ARVAS

Çok yakında 80 yaşında birinin 30 yaşındaki kişinin biyolojik sağlığına sahip olması hayal olmaktan çıkabilir. Bilim insanları sonsuz gençliğin sırrını ararken, tesadüfen hâlihazırda kullanılmakta olan bazı ilaçların aynı zamanda hücre gençleştirmeye de yaradığı ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de rapamisin.

Kanser tedavisinde ve organ naklinden sonra organ reddini önlemek için kullanılan rapamisin ilacının yaşlanmanın etkilerinin önlenmesinde de çok etkili olduğu ortaya çıktı. Almanya’da Max Planck Yaşlanma Biyolojisi Enstitüsündeki araştırmacılar, ilacın aynı zamanda umut verici bir yaşlanma karşıtı formül içerdiğini ifade etti.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda düşük dozlarda rapamisinin bağırsaklarda yaşa bağlı değişiklikleri önlediği belirlendi. Bu hayvanlar emsallerine göre daha uzun yaşadı. Araştırmacılar, ilacın kısa süreli kullanımında çok çarpıcı sonuçlar alındığını ama sürekli kullanımında yan tesirler görüldüğünü ifade ettiler.

İlacın güvenli bir şekilde kullanımı için çalışmalar sürüyor. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...