Kanser farkındalığına pembe tişörtlü destek

Düzenleyen:
Kanser farkındalığına pembe tişörtlü destek

SAĞLIK Haberleri

Kanserle Dans Derneği ve Europa Donna Türkiye’nin liderliğindeki ‘Yeni Hikâyeler’ projesi bu sene metastatik meme kanserine dikkat çekiyor.

Ziyneti Kocabıyık - Metastatik meme kanserinde umudun var olduğunu vurgulamak üzere kurgulanan “Umutlar Çiçek Açsın” projesi bu yıl Yargıcı ve Tarkan’ın modacısı Hatice Gökçe iş birliği ve Pfizer Onkoloji’nin koşulsuz desteğiyle hayata geçti. Proje kapsamında Hatice Gökçe’nin kiraz çiçeklerinden ilham alarak tasarladığı tişörtler Yargıcı mağazalarında ve shop.yargici.com.tr’de satışa sunulacak ve elde edilen gelirin tamamı Kasnerle Dans Derneği ve Europa Donna Türkiye’ye meme kanserli kadınlar için bağışlanacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nil Molinas Mandel, metastatik meme kanserinde, kanserin memeden kemikler, akciğerler, karaciğer ve beyin de dâhil, vücudun diğer kesimlerine yayılabileceğini belirterek, “Buna metastatik kanser diyoruz. Erken dönemde meme kanseri teşhisi konan ve tedavi gören kadınların yaklaşık üçte birinde metastatik meme kanseri gelişir. Erken teşhis edilmezse süreç çok daha zor işler” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...