Kan sulandırıcılar felçten koruyor

Kan sulandırıcılar felçten koruyor

SAĞLIK Haberleri

Dört büyük dernek, atriyal fibrilasyon tipindeki çarpıntıya bağlı felce karşı ortak bir tedavi kılavuzu geliştirmek için bir araya geldi.

Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, Türk Hematoloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği bir araya geldi ve atriyal fibrilasyon tipindeki çarpıntıya bağlı felce karşı ortak bir tedavi yöntemi geliştirmek için hekimlere yönelik rapor hazırladı. Kalp ritim bozukluğunun bir türü olan atriyal fibrilasyonun nbsp;en korkulan sonucu pıhtı oluşarak beyine gitmesi ve buna bağlı meydana gelen felçtir. Kardiyoloji, iç hastalıkları, nöroloji ve hematoloji gibi farklı branşlardan hekimler tarafından takip edilen atrifal fibrilasyonun tedavisinde bugüne kadar ortak bir yaklaşım olmaması hastaların mağduriyetine sebep oluyordu. Bu nedenle bir araya gelen dört büyük dernek ortak bir tedavi rehberi hazırlanması için görüş birliğine vardı. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Kozan, "Genel olarak, AF'li hastalara özel kan sulandırıcı ilaçlar önerilmektedir; bu ilaçlar inmenin önlenmesinde oldukça etkin tedavilerdir" dedi. nbsp;
Ziyneti Kocabıyık/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...