Kalp hastaları ilaçlarınızı aksatmayın

Düzenleyen:
Kalp hastaları ilaçlarınızı  aksatmayın

SAĞLIK Haberleri

Kalp hastalarının büyük bir kısmının yaz günlerinde soğuk kış günlerine göre çok daha rahat ve şikâyetlerinin daha az olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kalp Sağlığı Koordinatörü ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertan Ökmen “Havalar iyileşirken şikâyetler açısından nispeten rahatlayan kalp hastaları yaz döneminde dikkatli olmalıdır. '' dedi

Kalp hastalarının büyük bir kısmının yaz günlerinde soğuk kış günlerine göre çok daha rahat ve şikâyetlerinin daha az olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kalp Sağlığı Koordinatörü ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertan Ökmen “Havalar iyileşirken şikâyetler açısından nispeten rahatlayan kalp hastaları yaz döneminde dikkatli olmalıdır. Kendini iyi hissetmenin verdiği aşırı güven ile iyi hava şartlarının daha uzun ve her zamankinden daha ağır oldukları kanaatine vararak bazen fark etmeden de olsa sınırlarını zorlayıp, sıkı diyetlerini gevşetip ilaçlarını kendilerince azaltabiliyorlar. Yüksek sıcaklıklar ve yüksek nemin beraberinde getirdiği sıvı kaybı sağlıklı insanları bile zaman zaman zorlarken, kalp yetersizliği olan kişilerde, kalp krizi geçirenlerde, koroner damar hastaları ve tansiyon hastalarında hiç de istemediğimiz kötü sonuçlara yol açabilir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...