Kahverengi ve beyaz şeker arasındaki farka çok şaşıracaksınız!

Düzenleyen:
Kahverengi ve beyaz şeker arasındaki farka çok şaşıracaksınız!

SAĞLIK Haberleri

Günlük hayatta tükettiğimiz besinlerin vücudumuz üzerinde ne gibi etkilerini olduğunu çoğunlukla bilemiyoruz. Birçok insanın vazgeçilmez parçası haline gelmiş bir bir besin olan şekerin kahverengi ve beyazı arasındaki fark şaşırtıyor. Esmer şeker her zaman daha sağlıklı olarak bilinse de bu gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız. İşte kahverengi ve beyaz şeker arasındaki fark...

ESMER ŞEKER VE BEYAZ ŞEKER ARASINDAKİ FARK

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin ya da diyet yapanların tercihi olan esmer şeker ve beyaz şeker arasında gerçekten fark var mı? konusuna açıklık getireceğiz. İki şeker de üretim aşamasında aynı süreçten geçer.

KİMYASAL OLARAK AYNI İÇERİĞE SAHİPTİRLER FAKAT...

Rafine işleminden geçen beyaz şekere, bu aşamada koyu renkli bir şurup ilave edilir ve böylelikle kahverengine dönüşür. Yani kimyasal olarak aynı içeriğe sahiptirler. Kahverengi şekere katılan melastan (koyu renkli şurup), şekerin tadına müdahale ederek daha az şeker tadı verir.

İKİSİ ARASINDAKİ TEK FARK...

100 gram beyaz şeker 400 kaloridir. 100 gram esmer şeker ise 380 kaloriye denk gelir. Protein değerlerine baktığımızda esmer şeker 0,3 gram protein içerir. Beyaz şekerde ise protein değeri yoktur. İkisi arasındaki tek kimyasal fark ise kahverengi şekerin daha fazla nem tutmasıdır.

B12 VİTAMİNİ

Esmer şekerde kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, kolin, niasin ve B12 vitamini bulunur. Beyaz şekerde ise bu değerler yoktur. Ancak esmer şeker bu değerleri içerse bile vücuda verdiği hasar beyaz şekerle eşdeğerdir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...