'Kadınlar iyi izole oluyor'

'Kadınlar iyi izole oluyor'

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de erkeklerde koronavirüs kadınlara oranla daha fazla görülüyor.

Damla Peker ANKARA

0-20 yaş arasında yüzde 3 kadınlarda yüzde 4 erkeklerde, 20-40 yaş arasında yüzde 18 kadınlarda yüzde 22 erkeklerde, 40-65 yaş arasında yüzde 16 kadınlarda yüzde 20 erkeklerde, 65 yaş ve üzerinde ise yüzde 7 kadınlarda yüzde 10 erkeklerde görülüyor. Bunun sebebini Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’ye sorduk. “Virüs cinsiyet seçmiyor" diyen Özlü şunları kaydetti: Bunun sebebine dair elimizde bilimsel bir veri yok. Ancak, erkeklerin daha hareketli olması, dış ortama fazla çıkması etken olabilir. Çünkü Türkiye’de kadınlar izolasyona daha çok uyuyor. Erkekler daha fazla sigara içiyor. Ayrıca, kalp damar hastalıkları, akciğer rahatsızlığı, KOAH gibi hastalıklar, erkeklerde kadınlara göre daha sık görülüyor. Bunlar etkili olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...