Kabuklu yemişler kalp krizi riskini azaltıyor

Kabuklu yemişler kalp krizi riskini azaltıyor
SAĞLIK Haberleri

ABD'deki Dana-Fraber Kanser Enstitüsü'ndeki bir araştırmada fındık, ceviz, fıstık gibi kabuklu yemişlerin kalp hastalıklarını azalttığı belirtildi

ABD'deki Dana-Fraber Kanser Enstitüsü'nden Dr. Charles Fuchs ve ekibinin araştırması, doymamış yağ asitleri, vitamin, mineral bakımından zengin fındık, ceviz, fıstık gibi kabuklu yemişlerin kolesterolü ve iltihaplanma riskini azalttığını ayrıca, ince kalmaya da yardımcı olduğunu gösterdi. Araştırmacılar ABD'de 120 binden fazla kişinin sağlık verilerini inceledi. Haftada bir, bir avuç kabuklu yemiş yiyenlerin kanser ya da kalp hastalıklarından ölüm riskinin yüzde 11, haftada 2-4 kez yiyenlerin yüzde 13, haftada 5-6 kez yiyenlerin ise yüzde 15 azaldığı görüldü. Araştırmanın sonuçları, "New England Journal of Medicine" dergisinde yayımlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...