K vitaminini reddetmeyin!

K vitaminini reddetmeyin!

SAĞLIK Haberleri

Bebeklerin hayatın ilk altı ayında K vitamini eksikliğine bağlı kanama riski taşıdığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın “Doğumdan hemen sonra K vitamini almayan bebekler, K vitamini eksikliği kanaması adı verilen ve büyük oranda ölümle sonuçlanan bir kanama bozukluğu riski altındadır. Vakalarının neredeyse yarısı beyin kanaması geçirir ve buna bağlı beyin hasarı oluşur " dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

K vitamini eksikliği kanamasının vücudun hemen her organında morarma veya kanamaya sebep olabildiğine dikkati çeken Dr. Taşkın “Vücudun yaptığı K vitamininin çoğu, yediğimiz gıdalardan ve bağırsaklarımızdaki sağlıklı bakterilerden gelir. Dolayısıyla bebekler katı yiyecekleri yemeye başlayana kadar, yeterli miktarda K vitaminini alamaz.  Emziren anneler bebeklerini korumak için anne sütünde yeterli K vitamini geçirmezler. Bu yüzden tüm yeni doğanların doğumda bir doz K vitamini alması gerekir" diye anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...