İyot damlası zayıflatır mı?

İyot damlası zayıflatır mı?

SAĞLIK Haberleri

Son günlerde iyot damlalarının obezite hastalarında kilo verdirici etkisinin olduğu bilgisinin sosyal medyada yayıldığını vurgulayan uzmanlar, bilinçsiz iyot kullanımı konusunda uyarıda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İyot damlası adı altında satılan ürünlerin uzman hekimlere danışılmadan alınmaması gerektiğini söyleyen Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümünden Prof. Dr. Selim Kurtoğlu “İyot, insan vücudundaki tiroit hormonun sentezi için gerekli bir elementtir. Bebeklerin günlük 5 yaşa kadar 90, çocukların ergenliğe kadar 120 ve ergenlikte de yetişkinlerin 150 mikrogram iyot alması gerekir. İyot damlalarının obezite hastalarında kilo verdirici etkisinin olduğu iddia ediliyor. Bu iddianın bilimsel bir dayanağı yoktur. Bazı damlalarda ne kadar iyot olduğu da bilinmiyor. Aşırı iyot alımı sağlıklı kişilerde otoimmün mekanizmaları tetikleyerek Hashimoto tiroidi hastalığına yol açabiliyor” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...