İyi bir uyku için yatağa aç girmeyin

İyi bir uyku için yatağa aç girmeyin

SAĞLIK Haberleri

Pandeminin üzerine eklenen Rusya-Ukrayna krizi ve oluşturduğu belirsizlik duygusu, uykusuzluk problemini iyice derinleştirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Nöroloji uzmanı Dr. Beyza Çitçi Yalçınkaya içinde yaşadığımız stresli günlerde daha rahat uyuyabilmenin ipuçlarını verdi:
Uyumaya çalışmayın: Uyku ile ilgili düşünceleri azaltmaya çalışın. Yatağınızın uykusuzluğu değil, uykuyu hatırlatması gerekir. Bunun için uykunuz gelmeden yatağa gitmeyin, uyuyamadığınızda 15-20 dakika içinde yataktan çıkıp oda değiştirin.

Aç karnına ya da aşırı yemek yiyip yatmayın: İyi bir uyku için aç yatmamak ve yatmadan önce ağır yemeklerden kaçınmak gerekir. Yemek yedikten en az iki üç saat sonra yatılmasında fayda vardır. Yapılan çalışmalar süt ürünlerinde bulunan L triptofanın uykuya dalmayı kolaylaştırdığını gösteriyor. Yatmadan önce bir bardak ılık süt için.
Bu hastalıkların tedavisini ihmal etmeyin: Nörolojik hastalıklar, hipertansiyon, reflü, romatizmal hastalıklar ve fibromiyalji gibi birçok hastalık da uykusuzluğu tetikleyebildiğinden bu hastalıkları araştırın.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...