İnternet zorbalığı çocuğun psikolojisini bozuyor

Düzenleyen:
İnternet zorbalığı çocuğun psikolojisini bozuyor

SAĞLIK Haberleri

İnternet ortamı özellikle çocuklar ve gençler için risklerle dolu. Bu konuda yapılan bir çalışma 100 çocuktan 4’ünün internet ortamında zorbalık ve suistimale uğradığını gösteriyor.

Kaspersky Lab ve iconKids & Youth tarafından gerçekleştirilen internet ortamındaki çocukların davranışını araştıran çalışmaya göre internet zorbalığı, çocukların duygusal sağlığını ciddi anlamda etkiliyor. Çocukları bilgisayarı başında saldırıya uğrayan aileler, çocukların  %37’inde özgüven kaybı, %30’u okul başarısında düşme, %28’in de depresyon geliştiğini bildiriyorlar. Bütün bunlara  ek olarak çocukların %25’i uyku problemi yaşıyor ve kabuslarla uyanıyor. %26’sı diğer çocuklarla iletişimden kaçınıyor ve  %20’si ise yemek yiyeme hastalığına yakalanıyor. Çalışma çocukların genelde siber zorbalık kurbanı olduklarını ailelerinden sakladıklarını gösteriyor. Çalışmaya göre çocukların %13’ü, ailelerinde %21’i siber zorbalığın zararsız olduğunu düşünüyor.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...