İlaç kadar etkili! 7 süper besin yüksek tansiyonu yerle bir ediyor, evinizden eksik etmeyin

Düzenleyen:
İlaç kadar etkili! 7 süper besin yüksek tansiyonu yerle bir ediyor, evinizden eksik etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Eskiden ileri yaşlarla ilişkilendirilen hipertansiyon günümüzde gençlerde hatta çocuklarda bile görülüyor. Bu ciddi sağlık sorunu artık neredeyse tüm toplumu tehdit ediyor. Dr. Ümit Aktaş, “Bu salgının nedeni aşikar: Çünkü kötü besleniyoruz, diyetimiz tüm sağlığımızı tehdit eden sağlıksız yiyeceklerle dolu” dedi. Aktaş, hipertansiyon konusunda önemli bilgiler paylaştı ve yüksek tansiyonu düşüren 5 besini sıraladı.

Yapılan araştırmalar şeker ve basit karbonhidratlardan yana zengin bir beslenme modelinin yüksek tansiyon problemini tetiklediğini gösteriyor. Üstelik bu ilişki sadece fazla kilolar üzerinden de yürümüyor. Vücutta şeker olarak metabolize olan yiyecekler damar sağlığını olumsuz etkiliyor. Üstelik sağlıksız yiyeceklerle dolu beslenme modeli, vücudu tansiyonu dengelemekte elzem olan vitaminler, mineraller ve önemli moleküller açısından da mahrum bırakıyor. Peki, tansiyonu dengelemek için gerekli vitamin ve mineraller neler? Yüksek tansiyonu düşürmek için neler yemeliyiz? İşte hipertansiyon için 5 süper besin…

Enginar: Kalp sağlığı için önerilen potasyum ve sodyum oranı için  enginara güvenebilirsiniz. Ayrıca enginarın içindeki luteolin, nitrik asit üretiminde rol oynayan bir enzimin aktivitesini artırır. Nitrik asit damarların gevşemesini ve kan akışının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Sarımsak: Yüksek tansiyon problemine karşı en etkili bitkisel besinlerin başında sarımsak geliyor. Bir çalışma için yüksek tansiyon hastalarına üç ay boyunca sarımsak ekstresi verildiğinde, katılımcıların tansiyon değerlerinde önemli bir düşüş gözlendi.

Zeytinyağı: İçeriğindeki oleik asitle kalp sağlığını korumadaki gücünü biliyoruz. Zeytinyağının kalp dostu özelliğinin ardında oleik asidin tansiyonu dengelemekteki etkisi de var - işlemden geçirilirken tüm şifalı özelliklerini kaybeden riviera zeytinyağı yerine sızma zeytinyağını tercih etmeniz koşuluyla! 

Alıç: Kalp dostu bitkilerin en önde geleni alıç yüksek tansiyona da iyi geliyor. Alıç ekstresinin yüksek tansiyonu düşürmekte faydalı bir bitki olduğu yolunda bilimsel bulgular var.

Kereviz: Doğal bir tansiyon ilacı olan kereviz bu özelliğini içindeki fitalit denen bir maddeden alıyor. Fitalit damar duvarında bulunan düz kasları gevşeterek tansiyonun düşmesini sağlar.

YÜKSEK TANSİYON İÇİN BU 3 KONUYA DA DİKKAT

- Nabzınızı hızlandıran, nefes kapasitenizi artıran egzersizler yaptıkça kalbiniz güçlenir ve daha az eforla kan pompalarsınız. Bu da atar damarlar üzerine daha az baskı, dolayısıyla da daha dengeli bir tansiyon anlamına gelir. Kalp sağlığını destekleyen, yüksek tansiyonu düşüren en etkili ve en güvenli egzersiz yürüyüştür.

- Kahve ve çay, yüksek tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi gereken içecekler arasında. Kafein tüketimi günde bir-iki bardakla sınırlandırılmalı.

-Yüksek tansiyon probleminiz varsa stres seviyenizi aşağı çekmeniz gerekiyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...