İdrarda kan varsa dikkat

- Güncelleme:
İdrarda kan varsa dikkat

SAĞLIK Haberleri

Türk Üroonkoloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, idrarda görülen kan konusunda uyararak mesane kanseri konusuna dikkat çekti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Mesane kanserinde en sık görülen belirtinin idrarda kan görülmesi olduğunu belirten Türk Üroonkoloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, “İdrarda; ağrısız, pıhtılı, gözle görülür kanama olması durumunda mutlaka mesane kanseri açısından muayene için üroloji uzmanına başvurulmalıdır. Ayrıca irritatif işeme belirtileri dediğimiz; idrarda yanma, sık idrara gitme gibi rahatsız edici işeme durumunda da olası mesane kanseri teşhisi açısından gerekli değerlendirmeler yapılmalıdır” bilgisini verdi. Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güven Aslan da mesane kanserinin en önemli risk faktörünün sigara olduğunu belirterek, sigara içen erkeklerde riskin 3-4 kat arttığına dikkat çekti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...