İçtiği ilaç sonrası dili simsiyah oldu… Koşa koşa hastaneye giden kadın doktorları bile şaşırttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İçtiği ilaç sonrası dili simsiyah oldu… Koşa koşa hastaneye giden kadın doktorları bile şaşırttı

SAĞLIK Haberleri

Japonya’da yaşayan bir kadın kullandığı antibiyotik sonrası ilginç bir reaksiyon gösterdi. 60’lı yaşlarındaki kadının içtiği ilaç dilini siyah ve kıllı bir hale getirdi.

Kanser hastası bir kadının dili, antibiyotiğe nadir görülen bir tepki gösterdikten sonra siyah ve kıllı hale geldi. Doktorlar, kadının dilinin resimlerini British Medical Journal Case Reports adlı bilimsel dergide paylaştı.

DİLİ SİYAHA DÖNDÜ

Raporda yer alan doktorlar, kadının cildinin, oksitlendiğinde siyaha dönüşme eğilimi gösteren ve cildin renginin solmasına yol açabilen ilaç nedeniyle hasar gördüğünü söyledi.

The Mirror’da yer alan haberde; doktorların nadir görülen bir vaka olarak değerlendirdiği tuhaf bir antibiyotik reaksiyonu nedeniyle kadının dilinin siyah ve kıllı hale geldiği bildirildi. Kadının yüzü de griye dönerken, doktorlar dilinin siyah renkte kıl benzeri tat tomurcuklarıyla kaplandığını ve büyük acıya neden olduğunu söyledi.

Söz konusu haberde, rektum kanseri olan kadının 14 yıl önce Japonya'da tedavisine başlandıktan sonra kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için ilacı almaya başladığı bildirildi.

Şu anda altmışlı yaşlarında olan kadın, günlük 100 mg antibiyotik alıyordu. Ancak, ilaca bağlı olarak siyah, kıllı bir dil ile karşı karşıya kaldı.

İçtiği ilaç sonrası dili simsiyah oldu… Koşa koşa hastaneye giden kadın doktorları bile şaşırttı

İLACIN YAN ETKİSİ OLARAK ORTAYA ÇIKTI

Raporda görüşlerine yer verilen doktorlar kadının cildinin, oksitlendiğinde siyaha dönüşme eğilimi olan ve cildin renginin solmasına yol açabilen antibiyotik nedeniyle hasar gördüğünü söyledi. Doktorlar, "Bu vakada, hastalığın ilerleyişi bunun ilacın bir yan etkisi olduğunu göstermiştir" dedi.

Uzmanlar kadının ilaçlarını değiştirdi, onu antibiyotikten uzak tuttuktan sonra sağlığı düzelmeye başladı. Ancak süreç yavaş işledi. Renk değişikliğinin iyileşmesi 6 hafta sürdü.

Doktorlar, bulgularında bunu nadir bir tıbbi vaka olarak sınıflandırdı. İlacın yan etkisi siyah ve kıllı dilin olası bir nedeni olarak tanımlandı. Son olarak uzmanlar, ilaç değişikliğinin hastanın cildini ve dilini normale döndürdüğünü ancak renk değişikliği ve cilt hasarının düzelmesinin zaman alabileceğini gözlemledi.

Kaynak ve fotoğraf: The Mirror

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...