İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi: Vücuttan toksinleri atıyor, zayıflatıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi: Vücuttan toksinleri atıyor, zayıflatıyor

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Sağlık alanındaki verdiği tavsiyelerle dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, vücuttan toksinleri atan ve kısa sürede zayıflatan lahana kürünün faydalarını sıraladı, bu kürün nasıl uygulanması gerektiğini anlattı.

Sağlıklı yaşam tavsiyeleriyle sık sık adından söz ettiren İbrahim Saraçoğlu, ‘Sağlıklı Yaşam’ adlı programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Saraçoğlu, kışın gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan muhteşem sebze lahanayla hazırlanan kür tarifini paylaştı. 

“ÜÇÜNCÜ GÜN ETKİSİNİ HİSSEDECEKSİNİZ”

Lahana kürünün sağlığa birçok faydası olduğunu söyleyen Saraçoğlu, şunları söyledi: 

“Kan şekerinizi düşürmekte zorlanıyorsanız lahana kürü uygulayacaksınız. Bu kür sizi diyabete karşı korur. Uyku apnesi yaşayan kişiler de gönül rahatlığıyla lahana kürü içebilir. Selülitlerin baş düşmanı da lahana kürüdür. Vücuttan toksinleri atar, vücudu arındırır. Kürü uygulamaya başladığınız daha üçüncü günde vücudu kısa zincirli doymuş yağ asitlerinden arındırıyorsunuz. Bu kür vücutta biriken zararlı her şeyi atıyor. X diyetle zayıflamak için çaba gösterdiğinizde vücudunuz yorgun düşüyor. Halbuki lahana küründe böyle bir şey yok. Hem zindelik veriyor hem de zayıflatıyor.”

KİMLER TÜKETMEMELİ?

Tiroitleri yavaş çalışan kişilerin lahana kürünü tüketmemesi gerektiğini belirten Saraçoğu “Lahananın içinde kükürt bulunur. Bu nedenle tiroitleri yavaş çalışanlar lahana tüketmemelidir. Karalahana da buna dahil. Onlar da guatra sebep oluyor. Karalahanada da kükürt var. Bu madde iyot alımını engelliyor. İyot, tiroidler için çok gerekli” şeklinde konuştu.

İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi: Vücuttan toksinleri atıyor, zayıflatıyor

LAHANA KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Saraçoğlu, yemeklerden önce içilmesi gereken lahana kürünün nasıl hazırlanması gerektiğini şöyle açıkladı:

“Kaynayan yarım litre içme suyuna 4 adet orta büyüklükte beyaz lahana yaprağı atılır. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika haşlanır ve ılıyınca süzülür. Günde 1 defa yemeklerden önce içilir. Uygulamaya 14 gün boyunca devam edilir. Bu kürü tüketirken normal yeme şeklinize devam edebilirsiniz.”

LAHANA KÜRÜ NEYE İYİ GELİR? 

Lahana kürünün diğer faydaları şöyle:

-Dolaşım bozukluklarına iyi gelir.
-Uyku apnesini tedavi eder.
-Bağırsak kanserini önleyici etkisi bulunur.
-Vücuttan toksinleri atar.
-Cilt tazeliğini korur.
-Selülit problemini ortadan kaldırır.
-Radyasyon etkilerini azaltır.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...