Hazineyi çöpe atıyormuşuz... Çağın hastalığının şifası onda çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hazineyi çöpe atıyormuşuz... Çağın hastalığının şifası onda çıktı

SAĞLIK Haberleri

Limon kabuğu en az suyu kadar faydalı. Mis kokusuyla birçok tarifte rendeleyip kullanabilirsiniz. Peki, limon kabuğu neye iyi gelir? İşte şifa deposu yararları…

Başta C vitamini olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeren limon kabuğu, adeta evinizdeki eczane gibi. Yapılan çalışmalar da limon suyu kadar kabuğunun da yararlı olduğunu kanıtlar nitelikte. 

Habertürk’te yer alan bir içerikte Diyetisyen Sıla Bilgili Tokgöz’ün aktardığı bilgilerde limon kabuğunun faydalarına yer verildi. Öğrenince kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz.

Hazineyi çöpe atıyormuşuz... Çağın hastalığının şifası onda çıktı

BAĞIRSAKLARI KORUYOR

Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.

HÜCRE HASARINI ÖNLÜYOR

İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor. Ayrıca limon kabuğu antioksidan özellik gösteren yüksek C vitamini kapasitesi sayesinde DNA hasarını önlüyor.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Limon kabuğu, içerisindeki limonen ve salvestrol Q10 sayesinde kanserli hücrelerle savaşmaya yardım ediyor. Avustralya’da yapılan bir çalışma ağız, boğaz ve mide kanserini riskini 40-50 oranında azalttığını ortaya koyuyor.

DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Limon, kabuğunda bulunan flavonoidler sayesinde damar yapısını korur ve pıhtılaşma riskini azaltır. Yüksek C vitamini sayesinde koroner arter hastalığını azaltır.

Hazineyi çöpe atıyormuşuz... Çağın hastalığının şifası onda çıktı

LİMON KABUKLARI NASIL TÜKETİLEBİLİR?

Faydasıyla vücudu baştan aşağı yenileyen limon kabuklarını hazırladığınız salatalara gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

Limon kabuğu her türlü kek çeşidinin içine konulabilir, hem güzel bir tat hem de koku verir.

Sulu köfte, enginar gibi yemeklerinize limon suyu sıkabileceğiniz gibi kabuklarını da rendeleyebilirsiniz.

Dilerseniz limon kabuğundan bitki çayı da yapabilirsiniz. Nefisyemektarifleri.com’da, limon kabuğu çayı tarifi paylaşıldı. 

Malzemeler: 2 fincan su, 1 adet limonun kabuğu, 1 adet limonun suyu, istenilen miktarda bal. 

Tarifi: İlk olarak suyu kaynatın. Kaynayan suya, limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin. 20 dakika kaynatıp süzün, bal ile tatlandırıp servis edebilirsiniz.

Kaynak: Habertürk, Nefis Yemek Tarifleri – Fotoğraflar: Youtube, Envato

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...