Hayranı olduğu modele benzemek için gözüne dövme yaptırdı, hayatı karardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayranı olduğu modele benzemek için gözüne dövme yaptırdı, hayatı karardı

Sağlık Haberleri

32 yaşındaki Anaya Peterson, gözünün beyaz kısımlarını mavi ve mor renge boyattıktan sonra kör olma riskiyle karşı karşıya kaldı. Bir sabah uyandığında yüzü ve gözleri şişince soluğu hastanede alan kadının göz bebeklerine yaptırdığı dövme ile hayatı alt üst oldu. Çok pişman olduğunu söyleyen Peterson’ın hikayesi ve yaşadıkları sosyal medyada gündem oldu.

Hukuk öğrencisi Anaya Peterson, gözbebeklerini maviye boyatan Avustralyalı model Amber Luke'dan ilham aldı. Peterson, iki gözüne de dövme yaptırdı. 32 yaşındaki kadın şüpheli bir reaksiyon gösterdikten sonra apar topar hastaneye kaldırıldı. Genç kadın şimdi kör olma riskiyle karşı karşıya…

Vücudunda değişiklikler yapmayı seven Anaya Peterson, Temmuz 2020'de sağ gözüne mavi dövme yaptırdı. Genç kadın baş ağrısı ve kuru göz problemiyle karşı karşıya kalmasına rağmen sol göz akını da mora boyattı.

Birkaç günü sorunsuz geçiren Peterson, bir sabah yüzü şiş ve sanki dayak yemişçesine balon gibi göz kapaklarıyla uyanınca hayatının şokunu yaşadı. Gözü kötüleşmeye devam edince soluğu hastanede aldı.

Hayranı olduğu modele benzemek için gözüne dövme yaptırdı, hayatı karardı

GÖRME YETİSİ ZAYIFLADI

Dövme meraklısı kadına doktorlar damardan gerekli ilaçları verdi ve problemli gözü dolayısıyla göz damlası kullanmasını tavsiye etti. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Anaya’nın gözü tam olarak iyileşemedi. Görme yetisini yavaş yavaş kaybettiğini açıklayan kadın, verdiği röportajda “Bugün bile gözlerimde uçuşan cisimlerle uyandım” dedi.

“KEŞKE YAPTIRMASAYDIM”

Gözlerinde dövme mürekkebi çıkartılamayan ve bu sorunu her zaman yaşayacak olan Peterson, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

“İlk başta sadece bir gözüme yaptıracaktım çünkü kör olursam en azından bir gözüm görmez düşündüm. Kızım bunu onaylamadığını söyledi. Kör olmamdan korkuyordu. Bir gün uyandığımda göz kapağımın şişmeye başladığını gördüm. Daha da kötüleşti. Sanki boksör Mike Tyson'la on raunt yapmış gibi görünüyordum. Hastaneye gittim. Gerekli tedaviyi yaptılar ve gözümden örnekler aldılar.”

Hayranı olduğu modele benzemek için gözüne dövme yaptırdı, hayatı karardı

Bu sürecin içinden geçmenin travmatik olduğunu belirten Anaya, pişman olduğunu belirtti. Konuşmasında “Kör olmanın eşiğindeyim. Keşke yaptırmasaydım” dedi.

Kaynak: Daily Mail

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...