Havuzdan sonra kulaklarınızı ıslak bırakmayın

Havuzdan sonra kulaklarınızı ıslak bırakmayın

SAĞLIK Haberleri

Deniz ve havuzdan çıktıktan sonra kulakların iyi kurulanması gerektiğini söyleyen kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları, kulakta biriken suyun enfeksiyona yol açbileceği uyarısında bulunuyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dış kulak yolu iltihabının aşırı derecede ağrıya sebep olduğunu ifade eden kulak burun ve boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Fatih Alper Akcan “Havuza ve denize girenlere mümkünse bone ve kulaklık kullanmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü yaz döneminde tatil bölgeleri nemli oluyor. Bu durum havuz ve denizin sebep olduğu ıslaklıkla birlikte ciddi enfeksiyonlara zemin hazırlıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinlerde tatili kâbusa çeviren kulak iltihapları meydana gelebiliyor. Tavsiyemiz sudan çıktıktan sonra havlunun ucuyla ya da bir peçeteyi kıvırarak kulaklarınızın suyunu alın. Kulağınızı kurulamak için kulak çöpleri ya da pamuğa sarılı başka cisimler kullanmayın. Eğer su kaçtığını düşünüyorsanız da mutlaka kafanızı aşağıya eğip, kulak kepçesini sallayarak suyu çıkarın” şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...