Hastalıkların kökünü kazıyor, balgamı söküp atıyor! Halk arasında ‘doğal öksürük şurubu’ olarak biliniyor

Soğuk havalarda hastalıklardan kaçmak pek mümkün değil. Neyse ki basit malzemelerle evde kolayca hazırlanabilen, vücudu grip ve nezle gibi hastalıklara karşı koruyan, öksürüğü anında kesen doğal bir yöntem var: Ballı siyah turp! Hafif acımsı tadıyla turbun seveni maalesef az ancak faydası çok. Siyah turpla hazırlanan kür ise ‘doğal öksürük şurubu’ olarak biliniyor. Peki, siyah turp bal karışımı kürü nasıl yapılır? Kara turp bal karışımı ne zaman içilir? Kara turp bal kürü balgam söker mi? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.
Siyah turp ve bal kürü, özellikle kış aylarında olduğumuz şu dönemde öksürük ve grip gibi birçok sorunda alternatif tıp yöntemler arasında yer alıyor. Siyah turp ve bal, öksürük, bronşit ve diğer solunum sistemi rahatsızlıkları için adeta doğal bir çare. Tadıyla biraz üzse de bu karışımın şifasına diyecek yok. Turpun sulanıp balla birlikte karışmasıyla birlikte ortaya muhteşem bir kür çıkıyor. Tadı pek hoş değil söyleyelim ama etkisi inanılmaz. Lafı çok uzatmadan ‘siyah turp bal karışımı nasıl hazırlanır’ , ‘kara turp bal karışımı kaç gün kullanılır’ , ‘ballı turp neye iyi gelir’ sorularının cevaplarına artık değinelim…
SİYAH TURP VE BAL KARIŞIMI NEYE İYİ GELİR?
Uzmanlar tarafından da tavsiye edilen siyah turp bal karışımı ter atmanızı sağlayarak vücuttaki toksinlerin hızlı bir şekilde dışarı atılmasını sağlar.
Geçmek bilmeyen öksürüğe çare olur. ‘Doğal öksürük şurubu’ olarak bilinir.
Kış aylarında tüketilen bu karışım bağışıklığı güçlendirip hastalıklara karşı adeta kalkan sağlar.
Siyah turp ve bal şiddetli öksürüğü geçirmesinin yanı sıra daha rahat uyumaya da yardımcı olur, uyku sorunu çekenleri bebek gibi uyutur.
Karışımın içerisinde bulunan iyot ve kükürt hazmı kolaylaştırır, sindirimi kuvvetlendirir, kabızlık sorununa iyi gelir.
Siyah turp ve balla hazırlanan bu karışım strese de iyi gelir.
KARA TURP BAL KARIŞIMI NE ZAMAN İÇİLİR?
Her derde deva olan bu kür, solunum yolu hastalıklarının doğal antibiyotiği olarak da adlandırılır. Turp ve bal karışımı hazırlandıktan sonra gün içinde 2-3 kaşık içilebilir. Siyah turp ve bal karışımının yemeklerden önce aç karnına içilmesi gerekir. Birkaç gün düzenli tüketilmesi hastalıkların kısa sürede iyileşmesini sağlar.
SİYAH TURP BAL KÜRÜ NASIL YAPILIR?
1 tane orta boy turpu yıkayın, ardından içini dikkatli bir şekilde oyun. Oyduğunuz turpun alt kısmını kürdan yardımıyla oyun. İçi oyulan turpu bir bardağa oturtun ve turpun içine 3-4 yemek kaşığı bal koyun. 12 saat bu şekilde bekletin. Faydaları saymakla bitmeyen bu kürde, balın turp suyu ile karışıp bardağa akması beklenir. Elde edilen ballı turp suyunu 2 yaşından itibaren herkes tüketebilir.
KARA TURP BAL KARIŞIMI KAÇ GÜNDE TÜKETİLMELİ?
Hazırladığınız kür için aynı turpu iki kez kullanabilirsiniz. Hastalığınızın şiddetine göre ballı turp karışımını 7 ile 15 gün arasında kullanabilirsiniz.
Not: Oldukça kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlanan ballı siyah turp kürünü alerjisi olmayan kişilerin tüketmesinde bir sakınca yoktur ancak yine de yemeden önce bir uzmana danışmak faydalı olabilir.