Hamilelik şişkinliğini su içerek önleyin

Hamilelik şişkinliğini  su içerek önleyin

SAĞLIK Haberleri

Hamilelik döneminde en çok şikâyet edilen konulardan biri de, su toplanmasına bağlı olarak yüz el ve ayaklardaki aşırı şişkinliktir.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Doğru beslenmenin ödem oluşumunu azalttığını belirten kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Meral Sönmezer, dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:  
¥ Bol sıvı alın, bebeğinizin ve sizin ihtiyacınızı karşılamak için günde en az 8-10 bardak su içmeye özen gösterin. Sanılanın aksine su içmek şişkinliği artırmaz, şişkinliği artıran atık maddelerin atılmasını kolaylaştırır.
¥ Proteinden fakir diyetler ödem oluşmasını artıracağından yeterli miktarda protein almaya özen gösterin. Aynı şekilde fazla tuzlu gıdalar da ödemi artırdığından tuz alımını sınırlandırın, aşırıya kaçmamaya çalışın. Asitli içeceklerden ve alkolden uzak durun. Probiyotik yoğurtlar, ananas, nar, kivi gibi hamilelikte ödem söktürücü fonksiyonu olan besinlerden destek alabilirsiniz.
¥ Ödeme baş ağrısı ve karın ağrısı da eşlik ediyorsa gizli şeker veya hipertansiyon belirtisi de olabileceğinden mutlaka doktorunuza başvurun.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...