Hacı adaylarına coronavirüs uyarısı

Hacı adaylarına coronavirüs uyarısı

SAĞLIK Haberleri

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, hacı adaylarını Coronavirüs enfeksiyonu'a karşı uyardı.

Prof. Dr. Önder Ergönül, hacı adaylarını Ortadoğu Solunum Sendromu (Coronavirüs enfeksiyonu)'a karşı uyardı. Prof. Dr. Ergönül, soğuk algınlığına benzer belirtileri olan coronavirüs enfeksiyonlarının tedavi edilmediği takdirde ölüme yol açabileceğini belirterek, virüsün görülme sıklığının Suudi Arabistan'da artış gösterdiğini söyledi. Prof. Dr. Ergönül, bu hastalığa yakalanmamak için hacı adaylarımızın hijyen kurallarına mutlaka uymaları gerektiğini ifade etti. Bazı bulaşıcı hastalıkların tüm dünyada görülme sıklığının son dönemde artış gösterdiğini belirten Prof. Dr. Ergönül, kızamık, kuş gribi ve Coronavirüs enfeksiyonunun dünyanın diğer ülkelerinde de öldürdüğünü söyledi. Hac mevsimi olması dolayısıyla Coronavirüs enfeksiyonun ayrı bir önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Ergönül "Bu yeni virüs daha çok erişkinlerde ciddi akut alt solunum yolu enfeksiyonuna sebep olmaktadır. Virüs bulaşanların çoğunda nefes darlığı, öksürük ve ateşle seyreden ciddi akut solunum yolu hastalığı gelişmektedir. Tedavi edilmediğinde %50 oranında öldürücü olabilmektedir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...