Güzelliğinizi merdiven altına emanet etmeyin

Güzelliğinizi merdiven altına emanet etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Ameliyatsız güzelleşme yöntemlerine ilgi son yıllarda giderek artarken, bu konuda uzman olmayan kişilerin yaptığı uygulamalar geri dönüşsüz ciddi komplikasyonlara yol açıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kozmetik uygulama yaptıracak kişilerin cildini hekim olmayan kişilere emanet etmemesi konusunda uyarı yapan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Esra Koku Aksu “Çoğu zaman internette dolaşan ucuz fiyatlı ilanlar vatandaşı yanıltıyor. Alanında uzman olmayan ya da yaptığı işleme gerekli özeni göstermeyen kişilerin gerçekleştirdiği uygulamalar, güzelleşmek için sözde güzellik merkezlerine giden kadınları daha zor durumda bırakıyor. Son dönemlerde artan şekilde bu tür vakalarla karşılaşan kişiler bize geliyor ve düzeltme yapmamızı istiyor” dedi.

En sık kırışıklık, saç dökülmesi ve leke tedavisine başvuruların yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Aksu “Gözaltı ve yüz mezoterapisi, PRP, botoks, dolgu uygulamaları ve saç dökülmesine yönelik tedavilere ilgi büyük. Ancak bu işlemleri yaptıracak kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen, sertifikalı merkezleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Hekim olmayan kişilerin denetimindeki merkezlerde yapılan, steril olmayan uygulamalar ciddi komplikasyonlara yol açıyor. Cilt yanıkları, botoks ve dolgu uygulamalarında karşılaşılan komplikasyonlar vatandaşın mağdur olmasına sebep oluyor” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...