Günlük koronavirüs tablosu açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Günlük koronavirüs tablosu açıklandı

SAĞLIK Haberleri  / AA

Türkiye'de son 24 saatte 5.261 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, 37 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden, son 24 saattin koronavirüs verilerini paylaştı.

Koca, yaptığı paylaşımda, aşılamanın önemine vurgu yaparak, "Kırmızı kategorideki illerimizde vaka sayılarının düşüş eğilimini kontrol altında tutmak güçleşiyor. Mücadelede yerinizi almak için bir an evvel aşınızı olun." ifadelerine yer verdi.

5.261 VAKA, 37 CAN KAYBI
Türkiye'de son 24 saatte 222 bin 68 Covid-19 testi yapıldı, 5 bin 261 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti.

Açıklanan verilere göre, bir günde toplam 222 bin 68 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 5 bin 242 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre, Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 60,74 oldu.

2. doz ortalaması yüzde 27,63 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 57 milyon 738 bin 829'a yükseldi.

Günlük koronavirüs tablosu açıklandı

AŞILAMADA BİRİNCİ SIRA MUĞLA'NIN
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 82,0 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik takip etti.

BİTLİS AŞILAMADA SONUNCU
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 30,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis’i sırasıyla Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Şırnak ve Ağrı takip etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...