Güneş kremini bulutlu havada da ihmal etmeyin

Düzenleyen:
Güneş kremini bulutlu havada da ihmal etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Yazlıkçılara güneş ışınları ile ilgili ikazda bulunan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Nilgün Öncebe, güneşten koruyan ürünlerin hava bulutlu olsa dahi kullanılması gerektiğini söyledi.

Çoğu güneş kreminin özellikle yüzdükten veya ağır terlemeden sonra cilt üzerinden kolayca çıkabildiğindiğini ve güneş kreminin tekrar uygulanması gerektiğini belirten Öncebe, iyi bir güneş koruyucunun özelliklerini şöyle sıraladı: Özellikle bu ürünler uygun bir koruma için 2 ila 4 saat arasında yeniden sürülmelidir. Güneşten koruyan ürünler, yüksek miktarda güneş ışınlarını süzen UVA ve UVB filtreleri içermelidir. Serbest radikal oluşumunu engellemeli, deriden yüksek oranda emilmeli, iyi nemlendirmeli, suya, denize, terlemeye, buharlaşmaya, sürtünmeye dayanıklı, kokusuz ve renksiz, etki süresi uzun ve kullanımı kolay olmalıdır. Ayrıca toksik, tahriş edici olmamalıdır.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...