Günde 1 saat yürüyüş kanserden koruyor

Günde 1 saat yürüyüş kanserden koruyor

SAĞLIK Haberleri

Gün içerisinde yürüyüş yapan kadınlarda, daha az hareketli olan kadınlara oranla meme kanseri görülme ihtimali %14 daha az.

Amerikan Kanser Derneği'nin araştırması her gün yoğun tempolu fiziksel aktivite yapan kadınların meme kanserine yakalanma riski %25, günde en az bir saat yürüyüş yapan kadınların yakalanma riskinin ise %14 daha az olduğunu ortaya koydu. Tıbbi Onkoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Demir, meme kanserinde düzenli egzersiz ve ideal kilonun korunmasının son yıllarda giderek önem kazandığına dikkat çekerek "Çalışmalar, ideal kiloyu korumanın, kanser gelişimini ve tekrarlama riskini yaklaşık %20 civarında azalttığını göstermektedir Kadınlarda vücut yağ kitlesi önemli bir östrojen kaynağıdır. Düzenli egzersiz ve ideal kilonun korunması kansere karşı ek koruyuculuk sağlar" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...