Grip vakaları “olağan”

Düzenleyen:
Grip vakaları  “olağan”

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Grip Bilimsel Danışma Kurulu, ülkemizde son günlerde yaşanan grip vakaları ile ilgili bir açıklama yayınlandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada grip hastalığının aralık ayının sonundan itibaren görülmeye başladığı, takip çalışmalarında 2.905 solunum yolu şikâyeti  olan hastadan alınan örneklerden 1.261’inde bir solunum yolu virüsü tespit edildiği, bunlardan 463’ünde domuz gribi olarak adlandırılan İnfluenza A H1N1’e rastlandığı 798 vakanın ise diğer grip virüsleri sebebiyle ortaya çıktığı bildirildi. Bugüne kadar incelenen virüs kaynaklı solunum yolu hastalıklarının yaklaşık yüzde 16’sının İnfluenza A H1N1, yüzde 24’ünün diğer solunum yolu virüsleri kaynaklı olduğu belirtildi. Mevcut verilerin geçtiğimiz yıllardaki grip sezonu verileri ile karşılaştırılması yapıldığında farklı bir durum olmadığı, gribin olağan seyri içerisinde seyrettiğinin vurgulandığı açıklamada, ülke genelinde antiviral ilaç ve aşıya ulaşmada herhangi bir sıkıntı bulunmadığı da ifade edildi. 

MASKE KULLANIN

Gribin riskli gruplarda ölümlere yol açabileceğini hatırlatan Sağlık Bakanlığı, hasta kişilerin evden çıkmamalarını istedi. Hastaların, sağlık kurumlarına ve diğer kalabalık ortamlara girerken mutlaka maske takmaları konusunda da uyarıda bulundu.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...