Gözüne 4,5 santimetre uzunluğundaki tel girdi

/ Kaynak: AA
Gözüne 4,5 santimetre uzunluğundaki tel girdi

SAĞLIK Haberleri  / AA

ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, bir kişinin gözüne giren 4,5 santimetre uzunluğundaki tel, başarılı bir operasyonla çıkarıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, bir kişinin gözüne giren 4,5 santimetre uzunluğundaki tel, başarılı bir operasyonla çıkarıldı.Yaklaşık 10 gün önce traktörüyle giden Selami Yakın'ın gözüne bir cisim çarptı. Bunun tekerlekten sıçrayan küçük bir taş olabileceğini düşünen Yakın, hastaneye gitmedi. Yakın, birkaç gün sonra göz kapağında düşüklük ve şişme olunca ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurdu.Kafa grafisi ve bilgisayarlı tomografisi çekilen Yakın'ın cildinden girip, göz küresi ile kemik arasına saplanan 4,5 santimetre uzunluğunda tel tespit edildi. ÇOMÜ Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, araştırma görevlisi Ömer Kocabıyık ve hemşire Yasemin Karabacak'ın gerçekleştirdiği operasyonla tel bulunduğu bölgeden başarıyla çıkarıldı.Hastanede ilk kez göz bölgesinden bu kadar büyük bir cismin çıkarıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, hastayı 20 dakika süren operasyonun ardından servise aldıklarını, Yakın'ın görme keskinliğinde kayıp olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...