Retina yırtılması olabilir! Gözde ışık çakmalarını hafife almayın

- Güncelleme:
Retina yırtılması olabilir! Gözde ışık çakmalarını hafife almayın

SAĞLIK Haberleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Uğur Ünsal, gözde ışık çakmaları şikayetlerinin hafife alınmaması gerektiğini belirterek retina yırtılması konusunda uyarılarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

Halk arasında retina yırtılması olarak bilinen retina dekolmanının uçuşmalar ve ışık çakmaları şikâyetleri ile belirti verdiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Uğur Ünsal,  “Gözümüzün sinirlerden oluşan ve ışığı algılayan bölümü olan retina, yapışık olduğu besleyici dokudan ayrıldığı takdirde görmeyi ciddi şekilde tehdit eden retina dekolmanı ortaya çıkar. Hastalar ışık çakmalarının yanında  gözlerinin önünde uçuşan cisimler görebilir, görme alanı içerisinde gri-siyah perde ortaya çıkabilir, göz kırpıldığında geçmeyen görme bulanıklıkları ya da görme kayıpları ile karşı karşıya kalınabilir” dedi. Göze alınan travmaların, ileri yaş ya da yüksek miyopinin retina yırtılmasına sebep olabileceğini hatırlatan Doç. Dr. Ünsal “Retina dekolmanı, genellikle orta yaşın üzerinde oluşur ancak her yaşta ortaya çıkması mümkündür. Erken teşhis ve tedavi edilmemesi hâlinde kalıcı- görme kayıplarına sebep olması mümkündür” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...