Göz makyajını çıkarmak için bebe şampuanı

Düzenleyen:
Göz makyajını çıkarmak için bebe şampuanı

SAĞLIK Haberleri

Siz de göz makyajınızı temizledikten sonra, yüzünüzün hâlâ temizlenmediğini düşünenlerden misiniz? Eğer öyleyse, Acıbadem Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk’ün bir önerisi var: Bebe şampuanı...

Makyaj ürünlerinin renklendirici, koruyucu ve kıvam artırıcı gibi kimyasallar içerdiği için yatmadan önce mutlaka çıkarılması gerektiğini söyleyen Tümtürk, şu tavsiyelerde bulunuyor: Göz çevresini temizlerken kullanılan ürünlere de dikkat etmeli. İçeriği organik olan, alerji riski az olan ürünleri tercih etmeli. Çünkü göz çevresi, cildin geneline göre daha hassastır. Her göz açıp kapadığınızda ürün deriye nüfuz eder. Göz için tasarlanmış temizleme ürünlerinin yanı sıra bebek şampuanları da göz makyajı temizlemek için idealdir. Çünkü bu ürünler bebek cildine göre yapıldığı için yumuşak ve hafiftir. Dolayısıyla az tahriş eder, kolay durulanır. (İHA)

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...