Gıda teröristleri at etini 'Yüzde 100 dana' diye satıyorlar

Döner, sucuk, salam ve sosiste et-tavuk karışımı döneminin sona ermesinin ardından merdiven altı üretim kırmızı ete yöneldi.
Yaptıkları araştırma sonucunda en sık rastlanan 51 gıda üretme yöntemini tespit ettiklerini belirten Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, "Yüzde 100 dana eti diye satılan sucuklarda at, eşek ve kanatlı eti ve iç organ katılıyor. Eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak satılıyor. Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor. Hazır kıymaya sakatat, kıymalı pideye domuz kıyması karıştırılıyor" dedi. Yapılanı gıda terörü olarak nitelendiren İbrahim Yetkin, denetimlerin de yetersiz kaldığını söyledi.
KİREÇ SUYUYLA SOYUYORLAR
Sucuk salam imalatında kullanılan sarımsak kireç suyuyla soyuluyor.