Gençlere yeni tuzak Nargile

Gençlere yeni tuzak Nargile

SAĞLIK Haberleri

Tütüne katılan aromalı maddeler, nargilenin sigaraya oranla daha az zararlı olduğu duygusunu uyandırıyor.

Nargile kullanımının genç, eğitimli, sigara içen erkekler arasında yoğunlaştığını söyleyen Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı "Nargile tütünle ilk tanışma aracı oldu; sigaraya geçiş için bir ön basamak ve sigarayı bırakmayı zorlaştıran unsur haline geldi" dedi.
Nargile tütününe katılan aromatik maddelerin tütünün ağır etkisini bastırdığını ve gençlerin bu sebeple nargileye yöneldiklerini ifade eden Prof. Dr. Dağlı, "Bundan 10 yıl önce nbsp;nargile, dünyanın Ortadoğu bölgesinde azalan oranlarda ve genellikle yaşlı erkeklerin kullandıklarıbir tütün ürünüyken, günümüzde özellikle gençlerin rağbet ettiği bir ürün haline geldi" diye konuştu. Gençlerin nargile içmenin ya da nargile kafelerde vakit geçirmenin sigara kadar sağlığa zararlı olmadığını düşündüklerine belirten Prof. Dr. Dağlı, "ABD Johns Hopkins Üniversitesi'nin İstanbul'da nargile kafelerde ölçüm gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre nbsp;ölçümlerde, nargile kafelerin kapalı alanlarındaki dumanın sigara içilen ortamlardaki dumanla aynı zararlı etkilere sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Nargile dumanı da sigara dumanı kadar kanser yapıcı etkilere sahiptir" diye konuştu.
ZİYNETİ KOCABIYIK


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...